Καλό Πάσχα

Καλό Πάσχα
Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Μετάφραση // Translate

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!
Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος της ειδικής έκδοσης του ΑΙΠΣ "OPUSCULA PELOPONNESIACA"

ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ


Στις αρχές Ιουνίου κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος της ειδικής έκδοσης του ΑΙΠΣ "Opuscula Peloponnesiaca", με το οποίο ανοίγει ένας κύκλος συνεργασίας με τα Γ.Α.Κ. Νομού Λακωνίας. Το 3ο τεύχος θα περιλαμβάνει την εργασία της Δρ. Καλλιόπης Γαβαλά (Αρχειονόμου, Διευθύντριας των Γ.Α.Κ. Λακωνίας), Μιχάλη Σόβολου (Αρχειονόμου), Ηλέκτρας Πρωϊμου (Ταξινόμου) και Μαρίας Στελλάκου (Εκπαιδευτικού), με τίτλο: "Γ.Α.Κ. Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ: ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ". 
Ο ενδιαφερόμενος ερευνητής μπορεί να ανατρέξει, με εργαλείο την καταγραφή αυτή, στις σχέσεις και τις επαφές των Τοπικών Αρχών με τις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ., σε μία "ηρωϊκή" εποχή της Ελληνικής Αρχαιολογίας, για την οποία μένουν ακόμη πολλά να μάθουμε. 
Σε λίγον καιρό, το νέο τεύχος θα βρίσκεται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Τριπόλεως, στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στην Βιβλιοθήκη της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας -αλλά και στις Βιβλιοθήκες της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, όπως και σ'εκείνες του Γερμανικού, του Σουηδικού, του Δανικού και του Ιρλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών. 
Επειδή πρόκειται για έκδοση περιορισμένου "τιράζ", που προορίζεται για τις Βιβλιοθήκες Φορέων και Ιδρυμάτων, παρακαλούμε, όσοι Φορείς επιθυμούν να το λάβουν, να μας αποστείλουν σχετικό αίτημα στη δ/νση: ipelsp@gmail.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου