Καλό Πάσχα

Καλό Πάσχα
Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Μετάφραση // Translate

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!
Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Τρίπολη: Και φέτος το σχολείο 2ης ευκαιρίας για Έλληνες και αλλοδαπούς


Το ΣΔΕ, είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ως μέσο καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι 18 μήνες (2 σχολικά έτη), παρέχεται δωρεάν και το πρόγραμμα σπουδών είναι εναρμονισμένο στην εκπαίδευση ενηλίκων. 
Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00 – 20.00, για 25 ώρες την εβδομάδα. Έμφαση δίνεται στην απόκτηση βασικών προσόντων και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων. Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΣΔΕ Τρίπολης, Τεγέας Τέρμα, Σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ - ΙΕΚ Τρίπολης, από Δευτέρα – Παρασκευή 9.00-11.00 το πρωί και 17.00 – 19.00 το απόγευμα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2710 222757 και 6936 519176. 
Για την εγγραφή των ενδιαφερομένων απαιτείται: α) απολυτήριος τίτλος Δημοτικού ή πιστοποιητικό αποφοίτησης ή βεβαίωση εγγραφής στην 1η τάξη του Γυμνασίου. β) φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής, γ) αίτηση που συμπληρώνεται στο σχολείο. 

Σημ: Στο σχολείο μας για φοίτηση γίνονται δεκτοί και αλλοδαποί τα έγγραφα των οποίων πρέπει να είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου