Καλό Πάσχα

Καλό Πάσχα
Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Μετάφραση // Translate

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!
Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Βλαχόραφτη Μυκηναϊκό οχυρό

Nikos Papadopoulos
Στο λόφο του Αγίου Νικολάου σώζονται ερείπια του αρχαίου οχυρού και της Ακρόπολης που προστάτευε την Αρχαία Γόρτυνα. Αυτό ήταν το Πελασγικό Κάστρο των Μαράθων. Εδώ βρίσκεται και το σπίτι του Εθνικού Αγωνιστή Ηλιόπουλου.
Μερικά από τα πολιτιστικά μνημεία του Βλαχορράπτη είναι τα ερείπια του Αρχαίου κεντρικού ομώνυμου οικισμού, η Μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το Λαογραφικό τοπικό Μουσείο. 
Το σύνολο των σπιτιών του αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της Αρκαδικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
Από τον γραφικό κάμπο της περιοχής Παπαρουνίτσας περνούσε η αρχαία "Πέμπτη Μυκηναϊκή οδός" και αργότερα ο "Ρωμαϊκός Δρόμος".
~~~~~~~~~~~~~

Βλαχοραφτη ή Μάραθα είναι χτισμένο μεταξύ των λόφων Κούνιες, Λακκώματα, Άγιος Γεώργιος.
Ο Παυσανίας αναφέρει στη περιοχή του, την ύπαρξη της αρχαίας πόλης Μάραθα. Το νεώτερο χωριό δημιουργήθηκε γύρω στα 1600 μ.Χ.
Ανέδειξε πολλούς διαπρεπείς άνδρες στο χώρο της Εκκλησίας, και των Γραμμάτων. Από το Βλαχορράπτη κατάγονται οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, οι οποίοι ποικιλοτρόπως έχουν ευεργετήσει το τόπο μας και την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Η Αγία Τριάδα είναι ο ενοριακός ναός του χωριού.
Κάθε χρόνο τον μήνα Αύγουστο διοργανώνεται 'η γιορτή του τσοπάνη', όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος από τα γύρω χωριά και το γλέντι διαρκεί ως το πρωί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου