Καλό Πάσχα

Καλό Πάσχα
Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Μετάφραση // Translate

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!
Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

15 ΜΑΗ η Πορεία Ειρήνης ΚΕΡΑΣΙΤΣΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΕΙΡΗΝΗΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 
Τρίπολη  18-4-2016


Οι    Επιτροπές    Ειρήνης  Πελοποννήσου   αποφάσισαν   τη   διεξαγωγή  της   32ης  Πορείας  Ειρήνης   την   ΚΥΡΙΑΚΗ   15   ΜΑΗ   2016.
            Η  φετινή πορεία γίνεται σε συνθήκες που τα σημάδια της καπιταλιστικής  κρίσης στο κορμί του λαού μας είναι έντονα, ενώ το κεφάλαιο αυξάνει την κερδοφορία του. Τα προβλήματα  των λαϊκών οικογενειών οξύνονται, συνεχίζεται η υψηλή ανεργία, η φτώχεια, η επίθεση στα  ασφαλιστικά, στα εργασιακά δικαιώματα, η  υποβάθμιση  της  παιδείας  και  της  υγείας.
            Στην  ευρύτερη περιοχή  της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής οι λαοί βιώνουν τις τραγικές συνέπειες των ιμπεριαλιστικών  επεμβάσεων, εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια  πρόσφυγες και ερείπια στις χώρες που πήγαν «να  σώσουν» οι  ιμπεριαλιστές με σκοπό το μοίρασμα των ενεργειακών πόρων, των δρόμων μεταφοράς τους και γενικότερα των αγορών.

Στη χώρα μας, κάτω από τις φτερούγες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. εκδηλώνονται σήμερα οι συνεχείς προκλήσεις στο Αιγαίο,  το γκριζάρισμα ζωνών και οι στόχοι  για  συνδιαχείριση στο Αιγαίο (παρουσία  του  ΝΑΤΟ,  εγκατάσταση  νέων  βάσεων κ.ά.).  Είναι τεράστιες  οι  ευθύνες  της  Ελληνικής  Κυβέρνησης.
Σε αυτό  το  βαρύ κλίμα  θα  πραγματοποιηθεί  φέτος  η  32η  Πορεία   στην   μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και  όλων  των  αγωνιστών του φιλειρηνικού κινήματος. Απευθύνουμε  πλατύ  κάλεσμα  σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, στους εργαζομένους, στους άνεργους, στις γυναίκες, ιδιαίτερα  στη νεολαία  να  δυναμώσουμε  το  αντιϊμπεριαλιστικό  κίνημα.

ΚΥΡΙΑΚΗ   15   ΜΑΗ,   να   βαδίσουμε  μαζικά  και  αγωνιστικά  διεκδικώντας:

Ø Να  σταματήσει  τώρα  ο  πόλεμος  στη Συρία.
Ø Να  απομακρυνθούν  τώρα  οι Βάσεις και  τα στρατηγεία  του ΝΑΤΟ  και  της  Ε.Ε.
Ø Καμία  εμπλοκή  της  χώρας  μας  στους  ιμπεριαλιστικούς  πολέμους.
Ø Αποδέσμευση  από  Ε.Ε. – ΝΑΤΟ.


Για  το  ακριβές  πρόγραμμα  θα  ενημερωθείτε  το  επόμενο  διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου