Καλό Πάσχα

Καλό Πάσχα
Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Μετάφραση // Translate

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!
Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Αρκαδία: Ελληνικό Γορτυνίας- Ένα χωριό – στολίδι.....

ΑΠΟ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ


Στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, σε υψόμετρο 700 μέτρων είναι χτισμένο ένα από τα πιο όμορφα αλλά και από τα πιο περιποιημένο χωριά της περιοχής, το Ελληνικό.
Ο επισκέπτης με το που φτάνει νομίζει πως βρίσκεται κατά λάθος μέσα στο σκηνικό κάποια κινηματογραφικής ταινίας, αφού όλα είναι παραδοσιακά, γραφικά και συντηρημένα άριστα.
Παραδοσιακά πέτρινα σπίτια με κεραμίδια, πλακόστρωτοι δρόμοι και πλατείες με δέντρα και μικρά μαγαζιά. Το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς είναι το επιβλητικό σχολείο, χτισμένο από πέτρα το 1932, με το επιβλητικό άγαλμα της Αθηνάς πάνω από το προαύλιο.
Χαρακτηριστικό του χωριού είναι και πηγάδια: Πέτρινα, καλοδιατηρημένα με μεταλλικά διακοσμητικά, που ταξιδεύουν το μυαλό σε παλαιότερες εποχές.
Έχει ενδιαφέρον: Τόσο στο χωριό όσο και στην ευρύτερη περιοχή πολλά είναι αυτά που μπορεί να δει ο επισκέπτης. Ξεχωρίζουμε και σα αναφέρουμε τον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυς, τη Μονή Προδρόμου, το εκκλησιαστικό μουσείο και την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.
Τι να δοκιμάσουμε: Αξίζει να δοκιμάσετε παραδοσιακές χυλοπίτες και τραχανά, μέλι, τα ντόπια τυριά και το φρέσκο γιαούρτι, γλυκά όπως τα μουστοκούλουρα και τις δίπλες αλλά και να πιείτε τσίπουρο.

Click to open image!
Click to open image!
Click to open image!
Click to open image!
Click to open image!
Click to open image!

Φωτογραφίες: ellinikogortynias.gr
mariailiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου