Καλό Πάσχα

Καλό Πάσχα
Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Μετάφραση // Translate

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!
Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

"Διακρατική συνάντηση στο Λεωνίδιο με πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Πάρνωνα"

cid:image001.jpg@01CD0784.1A77F8C0


Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας δελτίο τύπου, αναφορικά με διακρατική συνάντηση Αναπτυξιακών Εταιρειών που πραγματοποιήθηκε στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.
Με εκτίμηση,  
Για την Αναπτυξιακή Πάρνωνα
Αγγελική Μανιταρά

Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ
Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300
Τηλ. 27570-22807, Fax. 2757023230Δελτίο Τύπου


Συνάντηση εργασίας με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η νέα προγραμματική περίοδος σε επίπεδο ευρωπαϊκών προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 στο Λεωνίδιο, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας μεταξύ ομάδας στελεχών της "Αναπτυξιακής Πάρνωνα" και αντιπροσωπείας των Αναπτυξιακών Εταιρειών από περιοχές της βορειοδυτικής Ρουμανίας: LAG Napoca Porolissum, LAG Lider Bistrita Nasaud, LAG Lider Cluj.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές έθεσαν τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες στους τομείς του τουρισμού, της αγροτικής - κτηνοτροφικής ανάπτυξης και της προώθησης των τοπικών προϊόντων.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η νέα προγραμματική περίοδος δίνει μεγάλες ευκαιρίες υλοποίησης διακρατικών συνεργασιών και τονίστηκε η ανάγκη ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την τόνωση των τοπικών οικονομιών των περιοχών δραστηριοποίησής τους. Από την πλευρά της Αναπτυξιακής Πάρνωνα παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Βασίλειος Σαλάκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Μαρίνης Μπερέτσος, και συνεργάτες της Εταιρείας ενώ από τις τρεις ΟΤΔ της Ρουμανίας συμμετείχαν η πρόεδρος της Εταιρείας Napoca Porolissum, κα. Mihaela Pascoiu Adina, ο Συνεργάτης της Εταιρείας Lider Bistrita Nasaud, κ. Nechita Dragos και ο συνεργάτης της Εταιρείας Lider Cluj, κ. Molocea Stefan. Οι συνεργάτες της Αναπτυξιακής Πάρνωνα καλωσόρισαν την αντιπροσωπεία των Ρουμάνων στο Λεωνίδιο και τους κατέστησαν σαφές ότι ο "Πάρνωνας" συνεχίζοντας την πολιτική εξωστρέφειας θα συνεχίσει τις διακρατικές συνεργασίες με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο πλαίσιο αυτών των συνεργασιών η διοίκηση του "Πάρνωνα" κάλεσε επίσημα τα στελέχη της ρουμανικής αποστολής να συνεργαστούν με τα εξειδικευμένα στελέχη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και να προετοιμάσουν το έδαφος για κοινές πρωτοβουλίες και μελλοντικές δράσεις στο καινούργιο περιβάλλον που θα διαμορφώσει η νέα προγραμματική περίοδος.
Από την πλευρά τους οι Ρουμάνοι ευχαρίστησαν για την φιλοξενία, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ομορφιά του τσακώνικου τοπίου και εξέφρασαν την αισιοδοξία για μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρουμάνοι προσκάλεσαν την Αναπτυξιακή Πάρνωνα να εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας ως Εταίρος στο πρόγραμμα ERASMUS PLUS με στόχο την ανταλλαγή επισκέψεων στελεχών της εκπαίδευσης, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε συγκεκριμένες τεχνικές θεματικές ενότητες και τη γνωριμία νέων πολιτισμών από τις εκπαιδευτικές κοινότητες των δύο χωρών. 
Στο τέλος της συνάντησης τα στελέχη και των δύο πλευρών υπέγραψαν το πρώτο κοινό κείμενο με τα αποτελέσματα της σύσκεψης και έτσι έγινε το πρώτο βήμα για περαιτέρω συνεργασίες που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον προς όφελος των περιοχών της Ανατολικής Πελοποννήσου και των περιοχών της βορειοδυτικής Ρουμανίας, πάντοτε στο πνεύμα της συνεργασίας και της συνέργειας που προωθεί και υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου