Καλό Πάσχα

Καλό Πάσχα
Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογγιάνης

Μετάφραση // Translate

...ο πολιτισμός απειλείται από την χωρίς όρια ανάπτυξη... της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον Άνθρωπο και τις αξίες του

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!
Καλημέρα, πάμε Ευρώπη!!!

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το καθεστώς παρανομίας από τις ιδιωτικές εταιρείες στα Ορυχεία της Δ.Ε.Η στη Μεγαλόπολη «καλά κρατεί».ΥΠΟΜΝΗΜΑ
                                                                                              

                                                                                                ΜΕΓ/ΛΗ:  23 - 9 - 2014
                                                                                                                    Αρ. Πρωτ.: 1391

Προς: Διευθυντή  ΛΚΜ: κ. Κουστέρη Π.
  
                                                                                    

Θέμα: Το καθεστώς παρανομίας από τις ιδιωτικές εταιρείες στα Ορυχεία της                    Δ.Ε.Η στη Μεγαλόπολη «καλά κρατεί».


Κύριε Διευθυντά

Παρ’ ότι επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από τα συνδικάτα του χώρου, η  παραβίαση των όρων των συμβάσεων των εταιρειών στις οποίες έχουν εκχωρηθεί δραστηριότητες της ΔΕΗ στο ΛΚΜ η κατάσταση ασυδοσίας εξακολουθεί να παραμένει.

Πιο συγκεκριμένα:

Η εταιρεία «ΒΡΟΝΤΟΣ» στα ορυχεία του ΛΚΜ χρησιμοποιεί όχημα - υδροφόρα τύπου SCANIA με παράνομες πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα χωματουργικό τύπου MAN και εκτελεί εργασίες διαβροχής.
Κανένας μέχρι σήμερα (Ιεραρχία ΛΚΜ - Επιβλέποντες) δεν είχε προχωρήσει σε καμία ενέργεια για αυτή την παράνομη ενέργεια της εν λόγω εταιρείας.

Μετά από αντίδραση εκπροσώπων του Σωματείου μας στις 22/9 ο συγκεκριμένος εργολάβος αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει την παράνομη υδροφόρα σε διάφορα σημεία του ορυχείου και έκλεισε το εργοτάξιο του για να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Η απουσία ουσιαστικού ελέγχου από την Διεύθυνση του ΛΚΜ για την τήρηση της νομοθεσίας και των όρων των συμβάσεων αποθρασύνει τις εταιρείες των ιδιωτών εργολάβων να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες στους χώρους του ΛΚΜ.

Επιτέλους η Διεύθυνση του ΛΚΜ θα εφαρμόσει την νομοθεσία και του όρους των συμβάσεων αποτρέποντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και παρανομίας προστατεύοντας τα συμφέροντα της Επιχείρησης ;

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης σας καλεί όπως προχωρήσετε:

·       Στην λήψη των απαιτούμενων ενεργειών και των προβλεπόμενων μέτρων για την παραπάνω παράνομη ενέργεια της εν λόγω εταιρείας και την εφαρμογή πλήρως των συμβατικών υποχρεώσεων της με την Επιχείρηση.

Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια από μέρους του Σωματείου μας για τη τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των συμφερόντων της Επιχείρησης.

Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας, να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικούς ελέγχους για την εφαρμογή της νομιμότητας.

                                   Για  το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  ΜΕΓ/ΛΗΣ

            Ο  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Α.                                  ΝΙΚΗΤΑΣ  Γ.                              

                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου